Hlavní obsah

Krásné počasí utne víkend

Novinky, jas

Výrazně nadprůměrné teploty posledních dní, díky nimž je nyní v České republice tepleji než v Chorvatsku či Řecku, o víkendu skončí s příchodem studené fronty. Od neděle se již odpolední maxima nedostanou nad 20 stupňů Celsia a rána začnou doprovázet přízemní mrazíky. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za teplé počasí vděčíme teplému jihozápadnímu až západnímu proudění. Ve čtvrtek se dočkáme slunečného počasí s minimem oblačnosti a odpoledními teplotami mezi 21 a 25 stupni.

Jasno či polojasno bude pokračovat rovněž v pátek. „Navečer bude na severozápadě republiky přibývat oblačnosti a počasí začne ovlivňovat vlnící se studená fronta,” uvedla Honsová. Ranní minima poklesnou na 15 až 11 stupňů, odpolední maxima vystoupají na 22 až 26 stupňů.

V sobotu bude převládat polojasno, přičemž od západu bude postupně přibývat oblačnosti a zejména v horských oblastech se budou objevovat přeháňky. Nejvyšší teploty v Čechách se dostanou na 19 až 23 stupňů, na Moravě a ve Slezsku vystoupají až na 21 až 25 stupňů.

V neděli již bude počasí ovlivňovat studená fronta. Převažovat bude oblačno s deštěm či přeháňkami. Večer začne od severozápadu docházet k ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni.

Od pondělí bude na naše území proudit chladnější vzduch od severu. Převládat by mělo polojasno, ojediněle s přeháňkami a teplotami mezi 14 a 18 stupni. Ráno by měla rtuť klesat na 8 až 4 stupně.

V úterý by se odpolední maxima mohla dostat k 17 stupňům, ranní teploty klesnou na 6 až 2 stupně. V dalších dnech již meteorologové očekávají i četné přízemní mrazíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám