Hlavní obsah

U Vnorov, kde se srazil vlak s traktorem a vykolejil nehodový vlak, opět vykolejila lokomotiva

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vnory
Aktualizováno

Vnorovy na Hodonínsku jsou zakleté. V pondělí odpoledne tam vykolejila posunovací lokomotiva, sdělila mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Kateřina Šubová. V rozmezí dvou týdnů je to již třetí nehoda, a to je trať uzavřená.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ve Vnorovech na Hodonínsku se podařilo dostat zpět na koleje nehodový vlak s jeřábem, když tam vykolejila posunovací lokomotiva.

Článek

„Stalo se to krátce před šestnáctou hodinou. V místě opravované trati vykolejila lokomotiva jednou nápravou,“ potvrdila nehodu mluvčí SŽDC Šubová. Na místo se tak má znovu vydat nehodový vlak.

Podle mluvčí se nejedná o závažnou nehodu. „Předpokládáme, že provoz bude obnoven ve středu. Tato nehoda by na tom neměla nic změnit,“ dodala.

Problémy začaly třináctého

Problémy ve Vnorovech, ležících na trati z Rohatce do Veselí nad Moravou, začaly v úterý 13. září po třinácté hodině. Řidič traktoru vjel na přejezd právě ve chvíli, kdy tam vjížděl i vlak. Po nárazu se traktor roztrhl na několik částí, řidič na místě nehody zemřel a osm lidí se zranilo. Vlak tvořený trojdílnou jednotkou Regionova a dalším připojeným motorovým vozem vykolejil a začal hořet.

Nehodový vlak, který měl následky srážky zlikvidovat, stačil v noci na středu 14. září odvléct do depa ve Veselí nad Moravou motorový vůz. Vrátil se na místo, a když měla jeho posádka odtáhnout další vozidlo, museli místo toho odjet do Veselí pro jeden spojovací mezikus. Cestou ale jeřáb vykolejil a převrátil se.

Jeho vrácení na koleje kolejovými jeřáby se nakonec ukázalo nemožné, a tak po rozebrání trati přijel v pátek na místo silniční jeřáb, který si se 120 tun těžkým kolosem poradil. Následně začala oprava trati. Při vysypávání štěrku do koleje ale vykolejila posunovací lokomotiva.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám