Hlavní obsah

Za šikanu učitelky z třebešínské průmyslovky půjdou studenti před soud

Praha
Aktualizováno

Za šikanu učitelky na střední škole na pražském Třebešíně byla obžalována trojice nezletilých studentů. Státní zástupkyně je viní z výtržnictví a omezování osobní svobody. Vzhledem k věku jim hrozí poloviční sazba, tj. rok vězení. V pondělí to uvedla Česká televize. Žena v lednu zemřela. Cizí zavinění se podle policie neprokázalo.

Foto: Milan Malíček, Právo

Střední průmyslová škola Na Třebešíně v pražských Malešicích, kde došlo k šikaně učitelky.

Článek

Policie ukončila vyšetřování případu na začátku září, kvůli věku obžalovaných ale podrobnosti k případu neposkytla.

Pětapadesátiletou ženu zřejmě trojice tehdejších studentů šikanovala delší dobu, některé incidenty její spolužáci natočili na mobilní telefony. Původně byli studenti potrestáni podmínečným vyloučením a trojkou z chování, později však podle informací Práva škola dva z mladíků vyloučila. Třetímu zůstal podmíněný trest.

Podle březnových závěrů České školní inspekce vedení školy při řešení šikany selhalo a porušilo školský zákon. Magistrát po incidentu ředitele školy odvolal a vypsal konkurz na nové vedení. V červnu se stal novým ředitelem školní inspektor Luboš Bauer.

Později podal magistrát trestní oznámení na neznámého pachatele, který se podle něj mohl dopustit trestného činu tím, že "zanedbal své povinnosti v souvislosti s šikanou pedagogického pracovníka a že neoznámil magistrátu, že na škole dochází k takto závažným incidentům".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám