Hlavní obsah

Předpověď slibuje nádherné počasí, v pátek bude až 26 stupňů

Novinky, jas

Babí léto s příjemnými teplotami překračujícími hranici 20 stupňů Celsia vydrží celý týden. Převládat bude minimum oblačnosti a pouze ojediněle se mohou vyskytovat slabé přeháňky a ráno mlhy či nízká oblačnost. Novinkám to v pondělí sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Počasí momentálně ovlivňuje oblast vyššího tlaku vzduchu se středem nad Pobaltím. V pondělí bude převážně jasno až polojasno, přičemž na západě republiky může být přechodně i oblačno. Odpoledne se teploty vyšplhají na 18 až 22 stupňů.

Minimum oblačnosti by mělo být v úterý. Ranní minima poklesnou na 9 až 5 stupňů, odpoledne se rtuť dostane opět na 18 až 22 stupňů.

Ve středu se bude nad naším územím rozpadat studená fronta. V Čechách bude přechodně více oblačnosti a četnější budou i přeháňky. Ranní minima poklesnou na 10 až 6 stupňů, přes den se teploty dostanou na 19 až 23.

Ve čtvrtek bude zpočátku převažovat polojasno s ranními mlhami. V průběhu dne se dočkáme skoro jasné oblohy a teplot mezi 20 a 24 stupni. Ráno bude rtuť klesat na 13 až 9 stupňů,” uvedla Honsová.

Velmi podobně by mělo být i v pátek. Po rozpuštění ranních mlh se přes den teploty dostanou na 22 až 26 stupňů. V ranních hodinách klesnou na 14 až 10 stupňů.

Výhled na víkend slibuje převážně polojasno či oblačno s ojedinělými přeháňkami. Ranní minima by se měla po oba dny pohybovat v rozmezí 13 a 9 stupňů, nejvyšší denní teploty vystoupají na 18 až 22 stupňů.

Slunečné počasí s podobně vysokými teplotami panovalo v tomto období naposledy v roce 2007, připomněla Honsová, podle níž zatím předpovědní modely neslibují zásadnější změnu charakteru počasí ani v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám