Hlavní obsah

Vaří Michal a Zdenek. Hašek se Škromachem lákají na volební „super speciální rybičku“

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se krajské a senátní volby u politiků podněcují tvořivost. Někteří našli novou zálibu ve vaření. Oslovit voliče svým kuchařským „umem“ se rozhodl například premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) s Matějem Stropnickým (SZ) a kandidátem do Senátu Václavem Bělohradským. Další klip v zástěrách natočili jihomoravský hejtman Michal Hašek se senátorem Zdeňkem Škromachem.

Jihomoravský hejtman Michal Hašek griluje se senátorem Zdeňkem Škromachem

 
Článek

„Protože teď vaří všichni a všude, tak dnes vám bude vařit Michal a Zdenek. Máme pro vás super speciální rybičku rovnou z Moravského krasu,“ hlásá v úvodu videa jihomoravský hejtman.

Spolu se Škromachem se pak se smíchem vezmou kolem ramen, u grilování si nalijí „výborné moravské vínko“ a mudrují nad Prahou. „Měli jsme čtyři druhy vína. Dá sa, nedá sa, dá sa svařit, dá sa Pražákům. No vidíš, oni dnes skládají písničky, že hodí Prahu za hlavu a přijedou na Moravu,“ směje se Hašek.

„Co by bez nás dělali,“ přidává se Škromach, který už dříve natočil několik spotů, ve kterých k voličům mluví z bazénku. [celá zpráva]

Sobotka vaří špagety

Na vaření vsadil i předseda vlády Sobotka a šéf zelených Matěj Stropnický. S jejich společným kandidátem do Senátu Václavem Bělohradským v kuchyni vaří špagety.

„Když děláme omáčku na špagety, musíme tam dát zralá rajčata. Můžou být i oranžová, Václave?“ táže se Bělohradského šéf sociálních demokratů. Dozví se, že můžou.

Stropnický podotýká, že je důležité vařit z místních surovin, protože se tím šetří životní prostředí a pomůže to místním producentům.

Premiér v klipu vysvětluje, že má italskou kuchyni rád, protože je jednoduchá, není drahá a je pro každého.

„A stejné to má být v politice. Hlavně rozmanitost. Univerzální hnědá omáčka je hrozbou v kuchyni i v politice,“ zdůrazňuje Bělohradský.

Související témata:

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek

Sobotka ke kuchařskému spotu minulý týden v rozhovoru pro Právo řekl, že se snaží využít všechny možnosti komunikace, že chce ČSSD víc otevřít a zmodernizovat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám