Hlavní obsah

Poslanci se pohádali o odpadlici z ANO Zelienkovou

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jindy rutinní záležitost, kterou ve Sněmovně bývá odvolávání poslanců z výboru, zejména pokud opustili v průběhu volebního období svou mateřskou stranu, se včera zadrhlo. Ačkoli Sněmovna obvykle bez sebemenší diskuse vyhoví návrhu poslaneckých klubů, v případě Kristýny Zelienkové babišovci narazili.

Foto: Petr Horník, Právo

Kristýna Zelienková

Článek

Po jejím nedávném odchodu z ANO chtěli svou bývalou členku odvolat z rozpočtového výboru, aby ji mohl nahradit někdo jiný. Jenže poslanci TOP 09 a ODS vyčetli Babišovým poslancům dvojí metr. Nakonec k hlasování ani nedošlo a Sněmovna se bude návrhem zabývat znovu až v druhé polovině října. Mnohé ale nasvědčuje tomu, že neprojde.

„V okamžiku, kdy paní poslankyně Zelienková veřejně oznámila, že opustí klub ANO, tak mě zaujal ten dvojí metr,“ řekl šéf klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Připomněl, že když klub TOP 09 opustil Karel Tureček a přidal se k ANO, nikdo z babišovců nepřišel s návrhem na jeho odvolání z výboru.

„Když k nim někdo přijde, tak je to dobře, prozřel, dělá výborně. Když od nich někdo odejde, to je tedy konec politické kultury v Česku,“ prohlásil Stanjura. „Takže v okamžiku, kdy uplatňujete dvojí metr dnes a denně, tak nespoléhejte na opozici, že vám v tom uplatňování dvojího metru bude pomáhat,“ dodal.

Poslankyně: Na problémy budu ukazovat dál

Do kritiky ANO se opakovaně pustila i Zelienková, která zopakovala svůj nesouhlas se zavedením EET i kontrolního hlášení DPH a připomněla problémy s čerpáním dotací.

„To, že jsem na tyto problémy v minulosti upozorňovala a budu na ně upozorňovat i nadále, je hlavním důvodem, proč mě chce nyní pan Babiš z rozpočtového výboru odvolat,“ uvedla.     

Reklama

Související články

ANO chce vystrnadit Zelienkovou

Poslanecký klub babišovců chce tento týden vystrnadit svou bývalou členku ze sněmovního rozpočtového výboru. Po svém červencovém odchodu z ANO totiž Kristýna...

Výběr článků

Načítám