Hlavní obsah

Praha dostala půlmiliónovou pokutu kvůli chybné zakázce

– Brno

Pražský magistrát dostal od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) půlmiliónovou pokutu za chyby v zakázce na dodávku výstroje pro městskou policii. Rozhodnutí není zatím pravomocné, město se proti němu může odvolat. Magistrát se musí s rozhodnutím nejdříve seznámit. Teprve pak jej bude komentovat, řekl jeho mluvčí Vít Hofman.

Článek

Radnice v zadávací dokumentaci dostatečně nevymezila způsob hodnocení nabídek v subkritériích týkajících se hmotnosti zboží a pohodlnosti a střihu zboží.

„Zadavatel tak postupoval v rozporu se zásadou transparentnosti, neboť uchazeči nemohli mít na základě nastavených kritérií jasnou představu, jak budou zadavatelem posuzovány odchylky od doporučené hodnoty gramáže zboží či jaké konkrétní parametry v rámci střihu budou hodnoceny a jaké řešení střihu zadavatel co do funkčnosti a vzhledu preferuje,” uvedl předseda ÚOHS Petr Rafaj. Podle něj tento postup mohl mít podstatný vliv na výběr nejvhodnější nabídky.

Magistrát nezaslal dokumentaci včas

Úřad dnes také uvedl, že město mu při šetření podnětu nezaslalo úplnou dokumentaci o veřejné zakázce ve lhůtě stanovené zákonem. Tím se dopustilo dalšího správního deliktu.

Poskytnutí úplné dokumentace v zákonné lhůtě je zásadní
Petr Rafaj, ÚOHS

„Poskytnutí úplné dokumentace v zákonné lhůtě je přitom zásadní podmínkou pro rychlý přezkum věci, kdy nesplnění této povinnosti maří snahu úřadu věc rychle posoudit a rozhodnout,” dodal Rafaj.

Reklama

Výběr článků

Načítám