Hlavní obsah

Ivana Zemanová uspořádala armádní střeleckou soutěž

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma měsíci prezident Miloš Zeman sdělil, že si jeho žena udělala zbrojní průkaz a pořídila si revolver. Nyní Ivana Zemanová uspořádala armádní střeleckou soutěž.

Foto: Milan Malíček, Právo

Miloš Zeman s manželkou Ivanou Zemanovou

Článek

Prezidentova manželka stála za soutěží Bezpečnost v rukách žen, která se konala v pondělí v milovickém tankodromu. Na soutěž upozornil na svém webu Český rozhlas Radiožurnál.

Klání ve střelbě na terč se účastnily pouze ženy, a to i ty z vysoké politiky, například místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija a starostka Prahy 2 a poslankyně za ODS Jana Černochová.

Ty se společně umístily na třetím místě v soutěži družstev, Černochová si podle rozhlasu odnesla bronz v soutěži jednotlivců. První místo patřilo profesionálním členkám armády, celkově první byla rotmistryně Kateřina Chybová.

„Dlouhodobým cílem paní Zemanové je podpora žen v Armádě České republiky, to znamená, že lze očekávat další akce podobného typu,“ uvedl prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám