Hlavní obsah

Vyšetřovací komise dokončí výslech exdetektiva Komárka

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kontroverzní reorganizaci policie bude ve čtvrtek opět řešit sněmovní vyšetřovací komise. Poslanci by měli dokončit výslech bývalého detektiva ostravské pobočky zrušeného protimafiánského útvaru Jiřího Komárka. Ten v červnu nařkl policejního prezidenta Tomáše Tuhého z „brutálního úniku informací”.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý detektiv Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Jiří Komárek

Článek

Komárek už před komisí vystoupil v polovině srpna. Výslech trval celé dopoledne a po čtyřech hodinách bylo jeho slyšení přerušeno.

Tehdy prohlásil, že kdyby měl komentovat reorganizaci celostátních útvarů policie, musel by použít vulgární slova. [celá zpráva]

Komise má za úkol řešit různá podezření související s postupem Policejního prezidia, státních zástupců či policistů. Výsledky by měla komise předložit plénu Sněmovny do konce října. Předseda komise Pavel Blažek (ODS) věří, že se vše stihne.

Komise chce ještě znovu vyslechnout bývalého šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachtu, příští čtvrtek bude před poslanci mluvit šéf Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Michal Murín i exšéf GIBS Ivan Bílek. Komise si také pozve ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO).

Reklama

Výběr článků

Načítám