Hlavní obsah

Není to nejhorší fronta, ve které jsem čekala, říká turistka před Hradem

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Před Pražským hradem se kvůli novým bezpečnostním opatřením tvoří dlouhé fronty. Server Novinky.cz se zeptal turistů, zda jim čekání vadí a jestli se díky kontrolám a bezpečnostním rámům cítí bezpečněji.

Některým turistům čekání ve frontě před Pražským hradem zase tolik nevadí Video: Novinky

 
Článek

Někteří z oslovených by byli raději, kdyby mohli do areálu Hradu vejít jen tak. „Nebaví mě to tady čekat, je to nuda,“ prohlásila jedna z německých turistek.

„Mně to zase tak nevadí. Není to nejhorší fronta, ve které jsem stála. Jde to docela rychle,“ opáčila mladá žena z Polska, která byla zhruba v půlce fronty a čekala deset minut.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

U vchodu do areálu Pražského hradu z Hradčanského náměstí stojí dva bezpečnostní rámy.

Trochu si naopak postěžovala parta mužů z Lucemburska. „Čekáme tady už podruhé. Šli jsme na jídlo a nestihli si všechno prohlédnout, tak jsme se vrátili a musíme teď čekat znova,“ vysvětluje jeden z nich. Zároveň však podotýká, že podobná opatření jsou v zahraničí na většině míst.

Dva detekční rámy jsou nainstalovány u vchodu do areálu sídla prezidenta z Hradčanského náměstí. U dalších vstupů všechny turisty kontrolují policisté. Bezpečnostní opatření by se měla ještě zpřísnit, rámy by měly přibýt například u vchodů do katedrály sv. Víta.

Reklama

Výběr článků

Načítám