Hlavní obsah

Poslední záchvěv léta. V týdnu se výrazně oteplí, o víkendu bude 33 stupňů

Léto ještě neřeklo poslední slovo a na samotný konec prázdnin si přichystalo možná ten nejpříjemnější víkend z celé sezóny. V jihozápadním proudění se teploty budou postupně zvyšovat a o víkendu přesáhnou tropickou třicítku, přičemž v maximech bude možné naměřit až 33 stupňů, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pondělí bude ještě ve znamení odcházející studené fronty, dopoledne bude oblačno, odpoledne v Čechách až polojasno, zatímco na Moravě a ve Slezsku se očekává ještě zataženo, protože studená fronta se přesouvá na Slovensko, ale moc se jí tam nechce. Pondělí má být nejchladnějším dnem z celého týdne, rtuť vystoupí maximálně na 19 až 23 stupňů.

V úterý už bude jasno nebo skoro jasno. „Je ovšem potřeba použít onu formulku, že při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou přeháňky, ale týká se hlavně horských oblastí na severu,“ uvedla Honsová. Teploty ráno klesnou na 14 až 10 stupňů, odpoledne pak vystoupí na 22 až 26.

Středa a čtvrtek budou nádherné dny,“ slibuje meteoroložka, podle které bude jasno nebo skoro jasno. Ve středu ráno spadnou minima na 14 až 10, odpolední maxima vyšplhají na 24 až 28. Čtvrteční ráno bude teplejší s minimy 16 až 12 a nejvyšší odpolední teploty porostou k 25 až 29 stupňům.

Na pátek předpověď hlásí jasno až polojasno, ojediněle se mohou vyskytnout bouřky, ale opět jen na severu republiky. Ranní minima 17 až 13, odpolední maxima 26 až 30 stupňů.

Tropický víkend

„A vypadá to, že nás čeká i nejpříjemnější víkend celých prázdnin, protože teplé a slunečné mají být oba víkendové dny, zatímco dosud byla z víkendu buď sobota, nebo neděle většinou pokažená,“ upřesnila Honsová.

sobotu i v neděli bude jasno až polojasno, bouřky zaznamenají opět jen ojediněle na horách. Ranní teploty klesnou na 18 - 14, denní maxima se budou pohybovat v rozmezí 29 až 33 stupňů.

Předpovědní modely na další období zatím nejsou jednoznačné, ale vypadá to, že začátek školního roku bude tradičně pošmourný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám