Hlavní obsah

Božské Rio: O prospěšnosti sportu pro srdce i šancích tyčkařů

Vysílání studia Božské Rio pokračuje na serveru Sport.cz i v pondělí. Od devíti hodin budete moci sledovat vše podstatné, co se týká letních her v brazilské metropoli. Dnešním dílem provede moderátor Libor Bouček a jeho hosty budou kardiochirurg Jan Pirk, střelec Milan Bakeš či bývalá tyčkařka Pavla Rybová.

Foto: Novinky

Moderátor Libor Bouček

Článek

Jan Pirk je milovníkem vytrvalostního běhu a jako expert na operace srdce popíše, jakým náporem jsou špičkové výkony sportovců právě na tento orgán. Je běhání, kterému se věnuje i on sám, vůbec zdravé?

Halová mistryně světa i Evropy, bývalá tyčkařka Pavla Rybová, zkusí odpovědět na otázku, jak změnil Usain Bolt, který získal v pondělí další zlato, atletiku. Pokusí se také odhadnout šance Zuzany Hejnové, která jde v pondělí na 400 m překážek. Do finále jdou i tyčkaři Jan Kudlička a Michal Balner. Česko je jedinou zemí, která posílá do boje o medaile hned dva zástupce této disciplíny.

Střelec Filip Nepejchal završil své vystoupení v libovolné malorážce na letních hrách v Riu 21. místem. Jeho výsledek ohodnotí střelec Milan Bakeš. Na příkladu Kateřiny Emmons popíše, o jakou disciplínu v případě střelby se vlastně jedná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám