Hlavní obsah

Ministerstvo zmírnilo varování pro cesty do Ankary a Istanbulu

Ministerstvo zahraničí v pátek zmírnilo varování pro cesty do tureckých měst Ankary a Istanbulu, stále však platí výzva k obezřetnosti. Jihovýchodní části Turecka by se Češi měli i nadále vyhnout. Při cestování i pobytu v Turecku, kde stále doznívají důsledky nezdařeného puče, který se odehrál v polovině července, doporučuje ministerstvo zůstat v kontaktu s cestovní kanceláří i s vlastní rodinou a vyhýbat se shromážděním více lidí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministerstvo zahraničí.

Článek

Doporučení ministerstva se podle mluvčí úřadu Michaely Lagronové pravidelně upravuje podle informací zpravodajských služeb a českého zastoupení na místě. Situace v Turecku je podle ní proměnlivá. Aktualizovaná verze doporučení již neobsahuje důraznou výzvu necestovat do Ankary a Istanbulu.

V případě Ankary úřad radí návštěvu pouze v odůvodněných případech, jako je pracovní cesta nebo studium. „Při návštěvě Istanbulu dodržovat zvýšenou obezřetnost při pohybu ve městě i s ohledem na pokračující demonstrace,“ uvedlo ministerstvo.

Při cestování a pobytu ve všech oblastech Turecka je doporučeno dbát maximální opatrnosti, zdržovat se pokud možno v prostorách hotelového komplexu a zásadně se vyhýbat všem shromážděním. V zemi platí již několik týdnů výjimečný stav. S ohledem na to ministerstvo radí dbát pokynů tureckých orgánů, vždy mít u sebe platný cestovní pas, sledovat média a zůstat v kontaktu s cestovní kanceláří nebo s rodinou a blízkými.

Reklama

Výběr článků

Načítám