Hlavní obsah

Škoda po požáru v bohumínské drátovně dosahuje desítek miliónů

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

Na desítky miliónů korun odhadují Třinecké železárny (TŽ) škodu po sobotním požáru v hale své dceřiné společnosti ŽDB Drátovna v Bohumíně. Vyhořelou halu budou muset strhnout a celý provoz vybudovat znovu, řekla Právu mluvčí TŽ Petra Jurásková.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hasiči likvidují požár haly v areálu ŽDB Drátovna v Bohumíně. Snímek ze soboty 30. července 2016

Článek

„Právě probíhá posouzení statikem, ale podle předběžných informací bude budova pravděpodobně stržena,“ uvedla Jurásková. V době požáru uvnitř nikdo nebyl, protože měl podnik čtrnáctidenní odstávku a zaměstnanci byli na dovolené. Zároveň firma řeší, co bude nyní s více než 350 pracovníky, které v provozu zaměstnávala.

„Vedení společnosti ŽDB Drátovna připravuje varianty využití těchto pracovníků na jiných provozech. Výroba ve firmě bude pokračovat, bude však nutné na přechodnou dobu reorganizovat provoz. Děláme vše pro to, aby se zaměstnanců následky požáru dotkly co nejméně,“ uvedla Jurásková.

Provoz střediska, v němž se připravuje část produkce drátu pro další zpracování, se firma bude snažit obnovit co nejdříve. „Do té doby si zajišťujeme alternativní způsob výroby převážně s využitím vlastních kapacit dceřiných firem ve skupině, například ve firmě v polském Radomsku,“ uvedla mluvčí.

Foto: Pro Novinky Roman Proks

Požár jde vidět zdaleka.

Požár vypukl v sobotu dopoledne před 10. hodinou v mořírně na tažírně patentovaného drátu. [celá zpráva]

Okolnosti vzniku požáru jsou stále předmětem dalšího šetření, na kterém policisté spolupracují s hasičskými vyšetřovateli. „V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ sdělil karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek.

Reklama

Související témata:

Související články

V areálu bohumínských drátoven hoří

U rozsáhlého požáru na jednom z pracovišť Železáren a drátoven Bohumín zasahují od sobotního dopoledne hasiči. Hoří na pracovišti, kde je nyní dvoutýdenní...

Výběr článků

Načítám