Hlavní obsah

Česko zasáhnou v neděli silné bouřky, varovali meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstrahu před vysokými teplotami a bouřkami vydal v sobotu Český hydrometeorologický ústav. Platí od neděle ráno až do noci na pondělí. Největší hrozba je na jihu a východě Čech a na Moravě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Bouřky ve středních Čechách

Článek

Bouřky hrozí skoro na celém území republiky s výjimkou Ústeckého a Karlovarského kraje. Silné bouřky hrozí v Plzeňském, Středočeském a Libereckém a Královéhradeckém kraji a v Praze.

Na zbytku území hrozí velmi silné bouřky. Na Vysočině, v Jihočeském a Pardubickém kraji hrozí od 8 hodin ráno do 21 hodin večer, na Moravě pak od poledne až do pondělí do tří do rána. Bouřky tam mohou býti provázeny silnými přívalovými dešti, kdy naprší až 50 mm. Místy mohou padat i kroupy a objeví se nárazy větru o rychlosti 25 m/s.

Na Moravě také hrozí mírné nebezpečí vysokých teplot od 28 do 33 stupňů.

Nebezpečí bouřek souvisí s meteorologickou situací, kdy bude v neděli přes území ČR přecházet od západu zvlněná studená fronta. Zejména na Moravě budou srážky silné

Bouřky zasáhly v posledních dnech republiku opakovaně. Místy způsobily lokální záplavy, ve středu napršelo místy až 40 mm.

Reklama

Výběr článků

Načítám