Hlavní obsah

Ministerstvo obeslalo zhruba 80 registrovaných Čechů zprávou o střelbě v Mnichově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České ministerstvo zahraničí rozeslalo zhruba 80 Čechům v systému dobrovolné registrace cestovatelů pro Německo textovou zprávu o páteční střelbě v nákupním centru v Mnichově. K dispozici je nouzová linka na mnichovský konzulát. Informovaly o tom mluvčí ministerstva Michaela Lagronová a Irena Valentová.

Foto: Marc Kleine-Kleffmann, ČTK/AP

Policisté na místě střelby v Mnichově

Článek

"Barbarský útok v Mnichově znovu potvrzuje, v jak nebezpečném světě žijeme. Soucítím s našimi bavorskými sousedy," uvedl na twitteru ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Ministerstvo podle Valentové situaci vyhodnocuje. Zatím neměla informace o tom, že by se plánovalo svolání krizového štábu nebo rozhodování o změně doporučení pro cesty do Německa. Připomněla, že ještě ani není jasné, zda šlo o teroristický, nebo kriminální čin.

Nouzová linka na mnichovský konzulát ČR je podle webových stránek 0049 172 812 14 84.

Valentová zopakovala informace generálního konzula v Mnichově Milana Čoupka, že je příliš brzy na to říct, zda střelba ve městě nějak postihla Čechy.

Reklama

Výběr článků

Načítám