Hlavní obsah

Zeman má v Mongolsku dalšího Bimba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Miloš Zeman, který se v těchto dnech účastní summitu Asijsko-evropského setkání (ASEM), dostal od mongolské strany darem koně. Prezident jej „tradičně” pojmenoval Bimbo.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Prezident Miloš Zeman s mongolskou hlavou státu Cachjagínem Elbegdordžem na sumitu ASEM

Článek

„Pan prezident pojmenoval koně, který mu byl dnes darován v Mongolsku, Bimbo. Kůň zůstane ve své rodné zemi,” oznámil v pátek na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Bimbo je přezdívka, jíž se navzájem Zeman oslovoval s někdejším ministrem kultury Pavlem Dostálem. Prezident tak pojmenoval například i klokaního samce na farmě Čapí hnízdo. [celá zpráva]

Tehdy rovněž osvětlil, proč volí vždy toto jméno. Vedle připomínky přátelství, které jej pojilo s Dostálem, vyzdvihl i to, že Bimbo není v kalendáři, a nemůže se tak nikoho dotknout.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Miloš Zeman pokřtil v čapím hnízdě klokana Bimbo

Prezident během summitu jednal i s mongolským prezidentem Cachjagínem Elbegdordžem či premiéry Polska a Slovenska Beatou Szydłovou a Robertem Ficem a dalšími státníky.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Summitu se účastní zástupci zemí EU, ale rovněž Ruska, Austrálie či Nového Zélandu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám