Hlavní obsah

Národní policejní centrálu proti organizovanému zločinu povede Mazánek

Právo, Novinky, jas, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéfem Národní centrály proti organizovanému zločinu bude podle očekávání současný ředitel Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Michal Mazánek. V pátek to oznámil mluvčí Policejního prezidia Josef Bocán.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Michal Mazánek

Článek

„Služební funkcionář, kterým je v tomto případě náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Zdeněk Laube, akceptoval doporučení výběrové komise a rozhodl o ustanovení ředitele nově vznikajícího policejního útvaru,” dodal mluvčí.

Mazánek se do čela nového útvaru, který vznikne sloučením Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a protikorupční policie, postaví 1. srpna.

Bude to náročné, tuší Mazánek

„Tuto informaci potvrzuji,“ sdělil Právu Mazánek.

„Beru to jako práci, která nebude vůbec lehká. Bude to hodně časově náročné. Bude to náročná záležitost,“ popsal Mazánek své pocity ohledně získání nového místa.

V srpnu se rozběhne reorganizace, kvůli níž odešel od policie dlouholetý šéf ÚOOZ Robert Šlachta, a která rozhádala vládní ČSSD a ANO. Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) reorganizaci přesto podepsal. Politici se následně dohodli na vytvoření parlamentní vyšetřovací komise.

Mazánek se o post  v čele útvaru ucházel jako jediný kandidát. V čele  Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování jej nahradí náměstek Michal Foit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám