Hlavní obsah

Zeman na Hradě přivítá francouzského prezidenta Hollanda

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na pracovní návštěvu České republiky přijede 20. července francouzský prezident François Hollande. V Praze se setká s prezidentem Milošem Zemanem. V pátek to oznámil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. S francouzským prezidentem bude jednat i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Francouzský prezident François Hollande

Článek

„Pan prezident se 20. 7. setká na Pražském hradě s francouzským prezidentem Françoisem Hollandem, který zavítá do ČR na pracovní návštěvu,” uvedl Ovčáček na Twitteru.

Hollande tak oplatí Zemanovi návštěvu ze září roku 2014, kdy přivítal českou hlavu státu v Paříži.

"Lze předpokládat, že státníci budou hovořit o aktuálních tématech týkajících se EU, boje proti mezinárodnímu terorismu nebo ekonomické spolupráce," napsal ČTK Ovčáček.

Podobným oblastem se při setkání s Hollandem hodlá věnovat i Sobotka. „Tématem jednání bude situace v Evropské unii po brexitu, plán na reformy a zlepšení fungování Unie, boj s terorismem a podpora česko-francouzských hospodářských vztahů,” uvedl mluvčí kabinetu Martin Ayrer.

Související témata:

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Foto: Pool, Reuters

Francouzský prezident Francoise Hollande

Hollande coby kandidát francouzské Socialistické strany uspěl v prezidentských volbách v roce 2012, kdy zvítězil nad svým předchůdcem Nicolasem Sarkozym. Zda se zúčastní stranických primárek pro prezidentské volby v roce 2017, Hollande zatím neoznámil. Jeho obliba je, mimo jiné kvůli prosazování reforem, s nimiž zejména u levicových voličů narazil, velmi nízká.

Reklama

Výběr článků

Načítám