Hlavní obsah

Chovanec: Jsem připraven zbavit policisty mlčenlivosti

– Praha
Novinky, zpe

Pokud bezpečnostní výbor požádá, zbavím policisty mlčenlivosti s výjimkou utajovaných skutečností, řekl novinářům ve Sněmovně ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Na mimořádném jednání výboru pro bezpečnost vystoupí odcházející šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Roberta Šlachta a končící šéf ostravské expozitury protimafiánského útvaru Jiří Komárek. Výbor zasedne ve čtyři odpoledne.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Milan Chovanec

Článek

Policisté chtějí před poslanci mluvit o tom, že policejní prezident Tomáš Tuhý podle nich vynášel informace z vyšetřování kauz. Z brutálního úniku informací Tuhého před několika dny obvinil končící šéf ostravské expozitury protimafiánského útvaru Komárek.

„Pokud výbor požádá, jsem připraven zbavit mlčenlivosti na žádost výboru všechny policisty na místě s výjimkou utajovaných skutečností. To může jen Poslanecká sněmovna,” uvedl Chovanec.

Na výboru by ale podle něj měli vystoupit i policejní náměstek Zdeněk Laube a policejní prezident Tomáš Tuhý. Chovanec si myslí, že by měl výbor požádat také o zbavení mlčenlivosti těchto dvou.

Reklama

Výběr článků

Načítám