Hlavní obsah

TOP 09 dala na plakáty levitujícího Schwarzenberga

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volební štáb TOP 09 vsadil v kampani před krajskými a senátními volbami na osvědčený recept. Na svého čestného předsedu Karla Schwarzenberga, který se nebojí si ze sebe udělat legraci.

Foto: Top 09

Článek

Po republice by se brzo měly objevit plakáty, na nichž bude levitující Schwarzenberg vyzývající voliče, aby byli nad věcí. Na druhém plakátu v duchu celé kampaně TOP 09 radí, aby lidi volili hlavou. „Raději volím rozumná řešení než lákavá,“ říká strana v narážce na současnou vládní koalici, která se podle TOP 09 voličům podbízí.

Podle volebního manažera strany Jaroslava Poláčka vsadili na Schwarzenberga proto, že měli jistotu, že si jejich příznivci plakáty pověsí na plot. "Pan čestný předseda je stále aktivní politik a mezi našimi příznivci má veliký respekt a sympatie," uvedl. Jestli použijí na plakátech i podobiznu současného předsedy Miroslava Kalouska, nedokázal odhadnout. Později redakci Poláček sdělil, že Kalousek na plakátech bude.

Foto: Top 09

„Humor a nadhled kampani TOP 09 vždycky slušel. Věřím, že i letos se nám podařilo nabídnout motivy, které naši podporovatelé přijmou. Plachty budeme distribuovat zdarma všem, kteří si o ně napíší,“ řekl Právu Poláček. Dodal, že před sněmovními volbami v roce 2013 vyrobili a rozeslali 700 takových plachet.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Reklama

Výběr článků

Načítám