Hlavní obsah

Praha bude v létě plná dopravních omezení. Jízdní pruhy se uzavřou na Jižní spojce i ve Wilsonově

Novinky, Aneta Lednová
Praha

I letos se mají pražští řidiči nebo návštěvníci metropole na co těšit. Vedení hlavního města na letní měsíce naplánovalo řadu významných oprav, rekonstrukcí a dalších prací, které si vyžádají rozsáhlá dopravní omezení.

Praha bude v letních měsících plná uzavírek a dopravních omezeníVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Kvůli opravě tramvajové trati bude v centru Prahy na několik dní výluka dopravy. Hned ze začátku července tramvaje nepojedou na Karlově náměstí. S tím je spojena také úplná uzavírka Sokolské ulice, která je naplánována na 5. července.

Od 28. července do 11. srpna se bude tramvajová trať opravovat také v úseku Jugoslávská–Náměstí Míru. Tramvajový provoz bude vyloučen a objízdná trasa povede přes Blanickou.

Během července a srpna bude také probíhat frézování vozovky ve Wilsonově ulici, a to vždy v jednom jízdním pruhu.

Foto: Mapy.cz

Souvislá údržba ve Wilsonově ulici

„Během léta a podzimu bude probíhat také rekonstrukce Jižní spojky mezi ulicí 5. května a Barrandovským mostem, a to ve dvou etapách. První etapa bude od 16. července do 31. července. Zde bude uzavřen jeden pruh. V druhé etapě bude také uzavřen jeden pruh, a to v období od 3. září do 28. září,“ řekl Novinkám tiskový mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman.

Úplná uzavírka směrem do centra bude na Českobrodské v úseku ulic Broumarská–Lomnická. Objízdná trasa povede od 15. července do konce srpna přes Štěrboholy.

„Mezi další významná dopravní omezení v hlavním městě lze jistě zařadit rekonstrukci Štěrboholské spojky, která pokračuje v 8. a 9. etapě. Od 3. července do 28. srpna bude uzavřen směr do centra a od 29. srpna do 20. října bude uzavřen směr z centra,“ uvedl Hofman.

Další důležitá dopravní omezení naleznete na webových stránkách hlavního města zde.

Uzavírek a omezení se dočkáme ale také na dálnicích. Například modernizace D1 letos probíhá hned na několika místech. Dopravu výrazně ovlivní také rekonstrukce Litvínovického mostu v Českých Budějovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám