Hlavní obsah

Víkend přinese ochlazení, deštníky se budou hodit

Novinky, abe

Na Medarda letos sice nepršelo, přinesl ale mírné ochlazení. Víkendové teploty kolem 20 stupňů a polojasná obloha budou ideální pro výlet, do batohu si ale lidé budou muset přibalit pláštěnku. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

V neděli odpoledne se mohou objevit také bouřky. Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek naměříme v odpoledních hodinách 20 až 24 stupňů, obloha bude oblačná až polojasná. Východní Čechy, Moravu a Slezsko potrápí déšť a bouřky.

Pátek přinese oblačné až polojasné počasí, přeháňky a bouřky se objeví ojediněle a spíš v horských oblastech. Ráno teploměr ukáže 14 až 10 stupňů, odpoledne 19 až 23 stupňů.

Také v sobotu zůstane situace stejná, jen odpolední teploty klesnou na 17 až 21 stupňů. „Od severu k nám bude proudit chladný vzduch a víc než 21 stupňů o víkendu nenaměříme," řekla Honsová.

Zatímco první víkendový den se vyskytnou přeháňky ojediněle, v neděli už budou deštníky a pláštěnky většinou nutností. Pršet bude na 60 procentech území, odpoledne možná přijdou bouřky.

Od pondělí pak bude obloha oblačná, přechodně polojasná. Teploty stoupnou na 18 až 22 stupňů.

Až ve středu může ojediněle dojít k přeháňkám. V příštím víkendu by se pak měly podle Honsové vrátit letní teploty kolem 26 stupňů.

Výběr článků

Načítám