Hlavní obsah

Na Českokrumlovsku má spadnout až 40 milimetrů srážek, varují meteorologové

Velmi silné bouřky s přívalovými dešti hrozí během neděle v Jihočeském kraji, upozorňuje Český hydrometeorologický ústav. Přívalové deště budou ohrožovat především Českokrumlovsko, varují meteorologové.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spadlo v horských a podhorských oblastech Šumavy v okresech Český Krumlov a Prachatice místy kolem 30 milimetrů srážek.

BEZ KOMENTÁŘE: Přechod srážek přes ČR během nedělního rána a dopoledneVideo: ČHMÚ

„Bouřky zejména na Českokrumlovsku budou pokračovat, může spadnout dalších 40 mm,“ uvádí na svých stránkách ČHMÚ. Vzhledem k nasycení povodí po předchozích srážkách, může lokálně docházet k přechodným vzestupům hladin u menších toků. Přívalový déšť může ojediněle vést k zatopení níže položených míst, například sklepů.

Bouřky a ochlazení přinese studená fronta, která bude do Česka dostávat během neděle ze Skandinávie. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 22 až 26 °C, v bouřkách výrazně zesílí vítr.

V pondělí by mělo být polojasno, v Čechách přechodně až oblačno. Na jihozápadě Čech by se podle meteorologů měly objevit opět bouřky. Denní teploty by se měly pohybovat v intervalu 20 až 24 °C, na horách kolem 16 °C.

Reklama

Výběr článků

Načítám