Hlavní obsah

Na vojenskou techniku USA i ČR přišly do Vyškova stovky lidí

Právo, ČTK, Miroslav Homola
Aktualizováno

Zhruba 200 lidí přišlo o víkendu na zahájení Dne otevřených dveří v areálu kasáren ve Vyškově, kde pro veřejnost vystavují techniku americká i česká armáda. K vidění jsou obrněná vozidla Pandur, Dingo, Iveco a nákladní terénní vozidlo Tatra 810 Pram.

Na vojenskou techniku USA i ČR přišly do Vyškova stovky lidíVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Akce se koná u příležitosti průjezdu amerického armádního konvoje Českou republikou na cvičení Saber Strike do Pobaltí. Američané tráví víkend ve Vyškově a v Přáslavicích, v pondělí budou pokračovat v cestě do Pobaltí.

Zatímco před čtrnáctou hodinou, kdy den otevřených dveří v kasárnách a objektu vojenské školy začínal, bylo ve Vyškově-Dědicích před vstupem do rozsáhlého vojenského objektu jen asi dvě stovky lidí, půl hodiny poté už nebylo na parkovišti i v odlehlejších místech a ulicích kolem kasáren místo k zaparkování.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zastávka amerického vojenského konvoje ve Vyškově

Moravané vzali vojenský objekt útokem a v některých chvílích nebylo na hlavním seřadišti, kde se předváděla vojenská technika skoro k hnutí. Zásluhu na tom měli především vojáci amerického konvoje, kteří jsou na přejezdu ve Vyškově ubytováni.

Američtí vojáci také ve Vyškově absolvovali spolu s českými kolegy simulační cvičení, ve kterém si mohli vyzkoušet trenažér bojových vozidel české armády.

„Americký konvoj projíždí Vyškovem už potřetí. Ukázku techniky jsme dělali při prvním průjezdu a byl o ni velký zájem veřejnosti a ani tentokrát nás naše předpoklady nezklamaly,“ uvedla mluvčí vojenského útvaru ve Vyškově, kam přišly nakonec tisíce lidí Monika Nováková.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Zastávka amerického vojenského konvoje

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám