Hlavní obsah

Českem se proháněly bouřky, Nový Rychnov na Pelhřimovsku zasáhla lokální povodeň

• Aktualizováno

Českou republiku zasáhly v sobotu avizované bouřky. Hladina potoka v Novém Rychnově na Pelhřimovsku se zvedla o 2,5 metru a obec zasáhla lokální povodeň. V Královéhradeckém kraji odpoledne zaměstnal hasiče sesuv svahu na koleje, kvůli němuž nejezdily vlaky mezi Meziměstím a Broumovem na Náchodsku. Napilno měli i hasiči ve středních Čechách. Krupobití se objevilo v jihočeských Volarech.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nový Rychnov na Pelhřimovsku zasáhla po vydatné bouřce lokální povodeň.

Článek

Voda zatopila zatím dvě desítky sklepů, uvedl úředník rychnovské radnice.

V obci, která má zhruba tisíc obyvatel, stále prší. Vodu z přívalového deště potoky nestíhají pojmout, a tak se žene po silnicích.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Nový Rychnov na Pelhřimovsku zasáhla po vydatné bouřce lokální povodeň.

Krupobití ve Volarech

Lidé z Volar zpravodaji ČTK řekli, že kroupy měly průměr až jeden centimetr. Hasiči ale tentokrát nemuseli vyjíždět k žádným škodným událostem.

Podle starostky Volar na Prachaticku Martiny Pospíšilové byla na silnici od Lenory až dvaceticentimetrová vrstva krup, kterou lidé museli odklízet. Zatím nemá informace o vytopených bytech či rozbitých sklenících.

Lokální povodeň, při níž  stoupla hladina potoka o 2,5 metru a zatopila sklep, se večer prohnala  Novým Rychnovem na Pelhřimovsku.

Zasypaná trať na Náchodsku

Silná bouřka byla odpoledne i na Královéhradecku.  „Bouře zasáhla především Náchodsko a potom okolí Třebechovic, čerpáme vodu ze sklepů a také odstraňujeme popadané stromy a větve," řekl krajský operační důstojník hasičů s tím, že žádná zranění v souvislosti s bouřkou nebyla hlášena.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Bouřky v sobotu odpoledne na radarech ČHMÚ

Bouřky se budou přesouvat na východ

Policisté na svém webu informovali, že kvůli dešti byla zatopená silnice Za Komínem v Trutnově a také komunikace pod železničním přejezdem v Náchodě, kde hasiči odčerpávali vodu.

Ve Středočeském kraji byla z pohledu hasičů nejhorší situace na Příbramsku a Benešovsku. Nejčastěji vyjížděli k zatopeným sklepům a popadaným stromům. Novinkám to sdělila mluvčí Vladimíra Kereková.

Foto: lovcibourek.cz

Ulice v Malontech po krupobití

Meteorologové v sobotu upozornili, že bouřky budou v průběhu dne hrozit na celém území republiky. Místy navíc mohou být doprovázeny i přívalovými srážkami a krupobitím. [celá zpráva]

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Centrem Plzně se přehnala prudká bouřka.

Bouřky se nad územím ČR tvoří v posledních dnech opakovaně. V pátek odpoledne zasáhlo jihočeskou obec Malonty krupobití, které poničilo střechy a usmrtilo i několik čápů. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám