Hlavní obsah

Česko by mělo tureckého velvyslance vyhostit, prohlásila Samková

Novinky, zpe
Praha

Turecký velvyslanec Ahmet Bigali tady nemá co dělat, když zasahuje do vnitřních záležitostí našeho státu, prohlásila v pátek advokátka Klára Samková. Vadí jí Bigaliho slova o tom, že by čeští státní zástupci měli prošetřit vystoupení Samkové na sněmovním semináři. Advokátka minulý týden řekla, že islám je jako nacismus.

Foto: Petr Horník, Právo

Klára Samková na diskusním fóru Máme se bát islámu?

Článek

„Jak se jedná s člověkem, který zasahuje do vnitřních záležitostí státu?“ zeptala se řečnicky Samková. „Jestli pan velvyslanec říká, kdo má koho stíhat, tak by měla ČR žádat vysvětlení. Jestli ho nedostane, tak by měla velvyslance vyhostit,“ řekla Novinkám.

Turecký velvyslanec Bigali v pátek uvedl, že projevem Samkové by se měli začít zabývat žalobci i bez trestního oznámení. „V každé demokratické zemi by to státní zástupci měli řešit sami od sebe,” míní Bigali.

Celý spor začal minulý týden ve středu. Samková ve Sněmovně na semináři o islámu přirovnala toto náboženství k totalitním ideologiím. Někteří zástupci ambasád muslimských zemí, včetně tureckého velvyslance, po jejím projevu odešli ze sálu. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Právo

Advokátka Klára Samková

Reklama

Výběr článků

Načítám