Hlavní obsah

Kandidaturu na prezidenta bych zvážil, Zeman neuspěje, řekl textař Horáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Textař a producent Michal Horáček připustil, že by mohl kandidovat na prezidenta. V rozhovoru pro DVTV Horáček uvedl, že prezident Miloš Zeman možná nebude svůj mandát obhajovat, a coby někdejší bookmaker by si nevsadil ani na to, že by Zeman postoupil do druhého kola prezidentské volby.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Horáček

Článek

Horáček na přímý dotaz, zda bude kandidovat na prezidenta, odpověděl velmi stručně. „Je to možný,” připustil.

„Ta podpora je až taková zvláštní,” dodal s tím, že v minulosti na podobné otázky odpovídal vesměs negativně. „Kdyby se shromáždilo hodně takových lidí, kteří by takové přání projevili, jistě bych to musel zvážit, protože nemůžu být arogantní, abych nic neřekl. Začínám pomalu připouštět, že to zvážím velice vážně,” dodal.

Nejlepší by podle Horáčka bylo, kdyby se objevil kandidát, s nímž by mohl souznít a který by měl šanci vyhrát.

Funkce prezidenta má být podle Horáčka především službou podle ústavy. Všichni tři dosavadní čeští prezidenti podle něj měli nepatřičné mocenské ambice.

Zeman už prezidentem nebude, míní Horáček

Horáček by si podle svých slov nevsadil, neboť není jisté, zda bude chtít Zeman znovu kandidovat. „Kdyby se rozhodl nekandidovat, může odejít středem s tím, že měl velikou podporu, a holt to zdravíčko...,” naznačil možný scénář.

„Podle mého mínění pan prezident Zeman už příštím prezidentem nebude,” konstatoval Horáček, podle něhož proti Zemanově obhajobě mandátu hraje celá řada okolností, které nemusí být na první pohled zřejmé.

Zakladatel sázkové kanceláře Fortuna vstoupil do povědomí širší veřejnosti zejména spoluprací se skladatelem Petrem Hapkou, s nímž vytvořil celou řadu populárních písní. Vedle toho byl v roce 1989 spoluzakladatelem občanské iniciativy MOST, která zprostředkovala dialog mezi disentem a komunistickými politiky. Po opuštění loterijního byznysu se věnuje především hudbě, studiu a psaní.

Anketa

Je podle vás Michal Horáček vhodným kandidátem na prezidenta ČR?
Ano
39,7 %
Ne
60,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 23136 čtenářů.

Související téma:

Foto: Archiv TV Prima

Prezident Miloš Zeman při rozhovoru

Reklama

Výběr článků

Načítám