Hlavní obsah

Pálení čarodějnic se vydaří, sobota bude nejteplejší den v týdnu

Novinky, Aneta Beková

Stavění májky a pálení čarodějnic letos nebude provázet déšť ani velká zima. Sobota bude nejteplejším dnem tohoto týdne, od neděle se ale opět začne ochlazovat. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Noční teploty o Filipojakubské noci budou kolem pěti stupňů Celsia.

Článek

Čtvrteční ráno je jasné až polojasné, během dne přibude oblačnost, mohou se objevit srážky. Teplota se bude pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

V pátek se teploty zvednou na 13 až 17 stupňů, obloha bude jasná až skoro jasná. Ráno naměříme v nížinách 1 až -3 stupně.

Poslední dubnový den, tedy sobota, přinese jasnou oblohu a nejvyšší teploty týdne. „Na čarodějnice bude opravdu krásně, naměříme 18 až 19 stupňů. Lidé se nemusí bát srážek, ty mohou přijít až kolem třetí hodiny ranní v neděli,“ řekla Honsová. Lidé se ale budou muset pořádně obléknout, teploty v noci se budou pohybovat jen kolem pěti stupňů.

Od neděle začne proudit studená fronta, obloha bude zatažená a od západu se začnou postupně objevovat přeháňky. Na Moravu dojdou v odpoledních hodinách. Teploměr ukáže ráno 7 až 3 stupně, přes den 11 až 15 stupňů.

Pondělní obloha bude oblačná, na Moravě a ve Slezsku mohou lidé očekávat přeháňky. Teplota se bude pohybovat mezi 12 a 16 stupni.

V úterý přejde přes Česko výrazná studená fronta. Obloha se zatáhne, bude pršet, na vrcholcích hor sněžit. Od severu bude proudit chladný vzduch. Studené počasí pak vydrží po zbytek celého týdne.

Anketa

Pálíte poslední dubnovou noc čarodějnice?
ano
55,5 %
ne
44,5 %
Celkem hlasovalo 2655 čtenářů.

Výběr článků

Načítám