Hlavní obsah

Řidiče ráno potrápil sníh, na Šumavě má padat dál

• Aktualizováno

Několik centimetrů nového sněhu napadlo během noci na Šumavě, v Krkonoších a v Krušných horách. Nová nadílka ráno komplikovala situaci na silnicích, kde měli problémy řidiči s letními pneumatikami. Podle meteorologů by ve vyšších polohách Šumavy mělo sněžit i v průběhu dne a připadnout by mohlo až 15 centimetrů sněhu.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Krušné hory. Ilustrační foto

Článek

Během dne bude podle meteorologů v jižních Čechách dále zataženo, občas se objeví přeháňky, ve vyšších polohách sněhové.

„Během dne napadne až 15 centimetrů, zítra asi dalších pět. Ve čtvrtek a v pátek už sněžit nemá,” uvedla Marcela Augustinová z českobudějovické pobočky Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Auta na letních gumách kloužou

Řidiči měli ráno problémy v krušnohorských úsecích v okolí Perninku a Horní Blatné. Při okrajích vozovky tam stála odstavená vozidla s letními pneumatikami. Podobně i na Božím Daru byly ráno silnice pod sněhem.

Na možnost vzniku sněhových jazyků upozorňují meteorologové až do úterního večera. Teploty v kraji mají přes den stoupnout na čtyři až sedm stupňů. Na horách ale předpověď očekává jen minus jeden až plus dva stupně.

V Libereckém kraji sněží, i na hlavních tazích může ležet rozbředlý sníh. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost hlavně v horských oblastech. Vrstva sněhu leží na silnici 10 a 14 z Tanvaldu na Harrachov a také na silnici 9 ze Svoru na Rumburk.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších opět vytáhli techniku a začali odklízet sníh ze silnic.

V horských oblastech napadlo až dva centimetry sněhu. Vozovky ale mohou klouzat i v nižších polohách. Pozor by si měli dát řidiči kamiónů, zvlášť opatrní by měli být také motoristé, kteří už pneumatiky svých vozů přezuli na letní. Žádné vážné problémy ale zatím podle policie hlášeny nejsou.

Anketa

Už jste přezuli na letní pneumatiky?
Ano, už dávno
57,7 %
Ano, ale zvažuji, že se vrátím k zimním
1,2 %
Ne
41,1 %
Celkem hlasovalo 1551 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám