Hlavní obsah

Na Šumavě v noci napadlo až deset centimetrů sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na Šumavě napadlo v noci na neděli nejčastěji mezi pěti a deseti centimetry nového sněhu. Podle meteorologů by se měl sníh udržet v nadmořských výškách nad 700 metrů. Sněžit by navíc mělo i v dalších dnech. Sníh se objevil i ve vyšších polohách Krkonoš.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších opět vytáhli techniku a začali odklízet sníh ze silnic.

Článek

Výrazné sněhové srážky se v severozápadním proudění objevily při přechodu studené fronty. Na Churáňově napadlo sedm centimetrů, na vrcholech Šumavy dokonce až 15 centimetrů sněhu. Severozápadní proudění vydrží i v několika následujících dnech, v polohách nad 500 metrů bude sněžit. Sníh se bude udržovat zhruba v polohách nad 700 metrů.

„Lze očekávat, že v příštích dnech ještě několik centimetrů sněhu připadne, nejvíc v úterý, kdy bude přecházet poměrně výrazný frontální systém,” řekl Jaroslav Hintermüller z Českého hydrometeorologického ústavu v Českých Budějovicích.

Silničáři kvůli sněhové nadílce větší komplikace nezaznamenali. „V noci jsme vyjeli pouze s jedním pluhem na silnici I/4 u Kubovy Hutě na Vimpersku. Sníh na vozovkách rychle roztával,” řekl dispečer krajských silničářů.

Sněžilo i v Krkonoších

Poprašek sněhu pokryl v neděli ráno i louky nad Pecí pod Sněžkou. Teploty v Krkonoších během noci spadly pod nulu, na Sněžce bylo v neděli dopoledne minus sedm stupňů. V Peci pod Sněžkou se teplota pohybovala kolem nuly.

Kvůli silnému větru byl zastaven horní úsek lanovky na Sněžku.

Anketa

Sněžilo u vás?
ano
55,8 %
ne
44,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 251 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám