Hlavní obsah

V Ostravě se demonstrovalo proti migraci i za solidaritu s lidmi na útěku

Ostrava

V Ostravě se v sobotu odpoledne sešly zhruba dvě stovky odpůrců i zastánců migrace. Akce se konaly na Prokešově náměstí a v Husově sadu a dohlížely na ně desítky policistů, kteří držely obě skupiny od sebe. K žádným incidentům podle policie nedošlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Demonstrace v OstravěVideo: Pavel Karban

 
Článek

Odpůrci migrace se sešli kolem 14:00 na Masarykově náměstí v centru Ostravy. Po několika projevech, se pak vydali na pochod na Prokešovo náměstí. Jejich trasa vedla vedle Husova sadu, kde se od 13:00 konal pouliční karneval na oslavu solidarity a otevřenosti vůči lidem v nouzi a na útěku.

Mírné vzrušení vyvolal pokus bývalého poslance Miroslava Sládka, který chtěl projít táborem svých oponentů.

"Jdu se jen projít," argumentoval bývalý politik policistům. Ti jej nakonec pustili do těsné blízkosti demonstrantů. Sládek k nim chtěl promluvit, oni jej ale nepustili ke slovu. Proto se otočil a odešel.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pouliční karneval na oslavu solidarity a otevřenosti vůči lidem v nouzi a na útěku. Akci v Ostravě pořádal neformální aktivistický kolektiv Probuď domy!

Ultrapravicoví radikálové pak došli až k budově ostravského magistrátu na Prokešově náměstí, kde pořadatelé akci ukončili. Několik skupinek se pak pokusilo vrátit do Husova sadu. Případným střetům s účastníky tamní akce ale policie zabránila.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Demonstrace proti imigraci se prošla centrem Ostravy

"Situace je klidná. Budeme i ale i nadále monitorovat," řekl okolo 16:00 moravskoslezský policejní ředitel Tomáš Kužel. Dodal, že nikdo z účastníků nemusel být zadržen. "Nedošlo k narušení veřejného pořádku ani k atakům mezi jednotlivými skupinami," uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám