Hlavní obsah

Cyklohráček je plný nových hraček

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve zcela novém kabátě vyráží z Prahy rodinný herní vlak Cyklohráček. Oblíbený rodinný výletní vlak přichází ale s novinkou. Těšit se můžou především ti nejmenší.

Cyklohráček je plný nových hračekVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Speciálně předělaný výletní vlak vyrazí letos poprvé 23. dubna a cestující se mají na co těšit. Doposud se herní vlak skládal z vozu pro nejmenší cestující, vozu pro kola a jednoho vozu pro větší děti. Nyní bude o jeden vůz bohatší.

„V předchozích letech byl zájem dětí tak obrovský, že jsme s Českými drahami vybrali vůz, který jsme přestavěli na velkou hernu. Je zde balónkoviště, houpací pytel, skluzavka a nechybí ani stavebnice,“ popsal Novinkám nový herní vůz tiskový mluvčí ROPID Ondřej Kubala.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Nový vůz plný balónků zevnitř

Cyklohráček jezdí každou sobotu, neděli a o svátcích z pražského Masarykova nádraží přes Okoř do Slaného. Letos se uskuteční i několik jízd do Zlonic, kde se nachází železniční muzeum. V loňském roce se v tomto pojízdném hřišti svezlo přes 14 tisíc cestujících.

O zábavu se ve vlaku starají také hrajvedoucí. Ti si s cestujícími hrají, půjčují jim karty nebo jiné stolní hry. Každý výletník pak dostane mapu okolí Okoře nebo cyklomapu okolí Prahy.

Foto: Aneta Lednová, Novinky

Hrajvedoucí baví děti

Jízdné je stejné jako v každé jiné vlakové soupravě. Použít můžete klasické jízdenky Českých drah i pražské integrované dopravy.

Reklama

Výběr článků

Načítám