Hlavní obsah

Poslanecký průkaz jsem policistům ukázal omylem, tvrdí Šarapatka

– Praha
Novinky, zpe

Imunitou jsem se neoháněl, tvrdí nezařazený poslanec Milan Šarapatka (zvolen na kandidátce Úsvitu). Poslanecký průkaz, který dal strážníkům po spáchání dopravního přestupku, prý předložil omylem. Celou věcí se v pátek ráno zabýval mandátový a imunitní výbor Sněmovny.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Poslanec Milan Šarapatka

Článek

„Já jsem o ochranu Poslanecké sněmovny nepožádal. Mám na to svědky, jela se mnou spolucestující, která to může potvrdit,“ prohlásil Šarapatka po jednání výboru.

K celé věci došlo podle Šarapatky nedorozuměním. Když ho po spáchání přestupku, kdy v obci překročil rychlost, zastavila městská policie, dal jí prý všechny doklady, mezi kterými byl omylem i jeho poslanecký průkaz.

„Za deset minut přišel strážník a říká: Vy asi nebudete chtít platit na místě. Já říkám: To asi ne. On mi předal doklady, pozdravil mě a já jsem odjel. Domníval jsem se, že dostanu složenku z městského úřadu v Holešově, on to pochopil tak, že nechci platit a chci, aby to probral imunitní výbor ve Sněmovně,“ dušoval se poslanec.

Strážníci: poslanec se odmítl vyjádřit i podepsat

Podle úředního záznamu, který vyhotovili strážníci z Holešova, ale Šarapatka na místě odmítl podepsat oznámení o spáchání přestupku.

„Pan Šarapatka spolu s osobními doklady předložil průkaz poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a sdělil, že nechce přestupek projednat na místě v blokovém řízení, ale oznámit příslušnému orgánu. Na místě bylo proto sepsáno oznámení o spáchání přestupku, kdy pan Šarapatka se odmítl písemně vyjádřit a odmítl i oznámení podepsat,“ stojí v záznamu, který mají Novinky k dispozici.

Výbor se nakonec Šarapatkovým přestupkem zabývat nebude. O řízení budou rozhodovat strážníci v Holešově na Zlínsku, kde Šarapatka překročil přikázanou padesátikilometrovou rychlost o 23 kilometrů v hodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám