Hlavní obsah

V příštích dnech vydatně zaprší

Novinky, jas

Závěr pracovního týdne i úvod víkendu bude chladný a deštivý, přičemž na horách se v nejvyšších polohách znovu objeví i smíšené či sněhové srážky. Od neděle se bude postupně oteplovat a v příštím týdnu bychom se měli znovu dočkat teplot stoupajících až ke 20 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek odpoledne bude v souvislosti s příchodem vlnící se studené fronty od západu přibývat oblačnosti a objeví se déšť.

V noci na pátek a v průběhu dne již bude převládat zataženo s deštěm, který bude v polohách nad 1000 metrů přecházet ve smíšené i sněhové srážky. „Zatímco v pátek dopoledne bude pršet zejména v Čechách, později se srážky přesunou na Moravu a do Slezska,” konstatovala Honsová. Místy může spadnout až 20 milimetrů srážek. Ráno bude rtuť klesat k 7 až 3 stupňům, odpolední maxima se budou pohybovat mezi 8 a 12 stupni.

V sobotu bude pokračovat příliv chladného vzduchu od severu až severozápadu. Převládat bude opět zataženo s deštěm. Pršet by mělo zejména ve východních oblastech republiky a na vrcholcích Beskyd a Jeseníků se opět bude jednat o sněžení. V průběhu dne začne od západu ubývat oblačnosti a dočkáme se i polojasné oblohy. Ranní minima se budou pohybovat mezi 5 a 1 stupněm, odpoledne se teploty vyšplhají pouze na 8 až 12 stupňů.

Oblačné počasí vydrží ještě v úvodu neděle. V průběhu dne se vyjasní na polojasno a pršet by mělo již pouze ojediněle. Ranní minima klesnou na 6 až 2 stupně, odpolední teploty již vystoupají na 11 až 15 stupňů.

Od pondělí se bude postupně oteplovat. V úvodu týdne bude nejčastěji polojasno až oblačno s ranními mlhami a minimálními teplotami mezi 5 a 1 stupněm. Odpoledne se již budou teploty pohybovat mezi 14 a 18 stupni.

Výhled od úterý do čtvrtka zatím slibuje polojasnou oblohu s ranními minimy mezi 8 a 4 stupni a denními teplotami v intervalu 16 až 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám