Hlavní obsah

Mládek jde do senátních voleb, ve hře je i jeho ministerské křeslo

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Soc. dem. ve stranických primárkách potvrdili, že jejich kandidátem v podzimních senátních volbách za táborský obvod bude ministr průmyslu Jan Mládek. Podpořilo ho 70,5 procenta z hlasujících členů ČSSD. Do primárek se zapojilo 58 procent tamních soc. dem.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD)

Článek

„Kdybych neuspěl, zvážím rezignaci na pozici ministra,“ uvedl Mládek v únoru.

V táborském obvodu v roce 2010 ve druhém kole těsně prohrál s Pavlem Eybertem z ODS. Ten je senátorem dvacet let, letos mandát obhajovat nebude.

O křeslo se zde hlásí starosta Tábora Jiří Fišer (Jihočeši 2012), starosta Soběslavi Jindřich Bláha (ODS), táborský zastupitel Ladislav Šedivý (KSČM), zastupitel Malšic Pavel Klíma (TOP 09) či starosta Mladé Vožice Jaroslav Větrovský (ANO).

Související témata:

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jan Mládek

Foto: Novinky

Do boje o Senát na Mostecku vyšle ČSSD Jiřího Šlégra, bývalého zlatého hokejového obránce z olympiády v Naganu. Šlégr v roce 2011 po dvou letech opustil ČSSD a přešel do strany LEV 21-NS Jiřího Paroubka. Nyní jej coby kandidáta na senátora v primárkách podpořilo 61,3 procenta hlasujících členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám