Hlavní obsah

TOP 09 loni hospodařila s 15miliónovým přebytkem

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hospodaření TOP 09 loni skončilo se ziskem necelých 15 miliónů korun. Plyne to z výroční zprávy, kterou strana ve čtvrtek zveřejnila na svém webu. Přebytek hodlá strana využít pro předvolební kampaně v letošním i příštím roce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

Loňské příjmy strana vyčíslila na více než 46 miliónů, náklady přesáhly 31 miliónů korun.

Většina příjmů plynula v loňském nevolebním roce ze státního příspěvku. Ten dosáhl 40,1 miliónu korun. Od dárců TOP 09 dostala 3,6 miliónu a dalších 2,3 miliónu vybrala na členských příspěvcích.

„Těší nás, že jsme loni hospodařili takto odpovědně. Díky tomu můžeme část zisku využít na kampaň před letošními krajskými volbami, část na volby do Poslanecké sněmovny příští rok,“ konstatoval k výsledkům hospodaření generální sekretář strany Pavel Severa.

Související téma:

Ziskové hospodaření v loňském roce ohlásila ve středu i ČSSD. Přebytek v jejím případě dosáhl 27 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

ČSSD hospodařila s rekordním přebytkem

V loňském nevolebním roce sociální demokracie výrazně ušetřila. Podle výroční zprávy, kterou ve středu prezentoval místopředseda pro hospodaření Martin Starec,...

Výběr článků

Načítám