Hlavní obsah

Přichází jarní počasí, ve čtvrtek naměříme až dvacet stupňů

Novinky, abe

Velikonoce odstartovaly v nížinách jaro, Českou republiku čeká teplý týden a slunečný víkend. Přesto se ale v následujících týdnech můžeme ještě dočkat aprílového počasí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

Během úterního rána vyšplhala teplota na 9 stupňů, odpoledne se teploty pohybují v rozmezí 11 až 15 stupňů. Obloha je proměnlivá, můžou se objevit přeháňky.

Ve středu bude počasí obdobné, ranní teploty se budou pohybovat kolem 8 stupňů, odpoledne pak mezi 13 až 17 stupni. Bude oblačno až zataženo, v Čechách na rozdíl od Moravy a Slezska místy zaprší.

Čtvrtek by měl být nejkrásnějším dnem celého týdne. Ráno naměříme opět kolem 8 stupňů, ale odpolední teploty ukážou 16 až 20 stupňů. Obloha bude polojasná až oblačná. „V loňském roce jsme 15. dubna naměřili až 25 stupňů,“ připomněla Honsová.

V pátek přijde studená fronta, bude oblačno, během rána a dopoledne se objeví déšť a naměříme 4 až 8 stupňů. Odpoledne bude ubývat oblačnost, na vrcholcích hor ještě zasněží. Teploty v Čechách vyšplhají na 12 stupňů, na Moravě a ve Slezsku až na 15 stupňů.

Víkend bude slunečný, vrátí se teplé jižní proudění. Obloha bude polojasná až jasná, teploměr ukáže v sobotu 12 až 16 stupňů. Nedělní teploty vyšplhají na 18 stupňů a teplotní nárůst bude pokračovat i v příštím týdnu, přestože nás pravděpodobně s nástupem dubna čeká i pravé aprílové počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám