Hlavní obsah

Pražskou Evropskou třídu vyzdobily čínské a české vlajky

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Rozsáhlá výzdoba Evropské třídy, kterou před příjezdem čínského prezidenta lemují české a čínské vlajky, není dílem magistrátu, ale reklamou. Zajistila ji Smíšená česko-čínská komora ve spolupráci s čínskou ambasádou.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyzdobená Evropská uliceVideo: Novinky

 
Článek

Starosta Prahy 6 Ondřej Kolář (TOP 09) se nad instalací vlajek, kterou přičítal iniciativě magistrátu, pozastavil.

„Doufám jen, že Evropská ulice nebude 28. března lemována davy lidí s mávátky, kteří budou nadšeně vítat soudruhy, kteří ve velkém porušují lidská práva, utlačují malé národy a neustále se snaží eskalovat napětí v oblasti, kterou považují za svou sféru vlivu,” dodal s poukazem na čínskou politiku.

Podle mluvčího magistrátu Víta Hofmana se má věc trochu jinak. Na magistrát se podle něj obrátila čínská ambasáda, která požádala o stanovisko s umístěním reklamy.

Foto: Novinky

Výzdoba Evropské ulice

„Magistrát s umístěním souhlasil, ale na akci se nijak nepodílí. Umístění a výrobu reklamy financuje Smíšená česko-čínská komora vzájemné spolupráce. Instalaci na sloupy i následnou demontáž pak zajišťuje společnost Eltodo,” osvětlil mluvčí.

Netradiční výzdoba, která nechává vzpomenout na uvítací ceremoniály při návštěvách sovětských potentátů z dob před listopadem 1989, upoutala pozornost i na sociálních sítích.

Lidé například srovnávali návštěvu čínské delegace s příjezdem amerického prezidenta Baracka Obamy.

Faktem je, že v Asii je podobná výzdoba při slavnostních událostech běžná.

Reklama

Výběr článků

Načítám