Hlavní obsah

Hašek povede jihomoravskou kandidátku, potvrdila ČSSD

– Brno

Hlasování členů ČSSD potvrdilo návrh jihomoravské kandidátky do podzimních krajských voleb, lídrem bude dosavadní hejtman Michal Hašek (ČSSD). Dostal podporu od téměř 65 procent z 1512 hlasujících, uvedl v tiskové zprávě předseda komise Petr Šikula.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hejtman Michal Hašek a premiér Bohuslav Sobotka

Článek

Členové také potvrdili na druhém místě kandidátky současného náměstka hejtmana Marka Šlapala a třetí je také současný náměstek Roman Hanák.

Hašek získal podporu jako lídr již loni na krajské konferenci v Tišnově a letos rozhodnutí potvrdil krajský výkonný výbor. "Jsem rád, že členové strany schválili kandidátku pro krajské volby tak, jak byla navržena," uvedl Hašek.

Osm let u kormidla

ČSSD půjde do říjnových voleb jako strana, která kraji vládne posledních osm let společně s lidovci.

"Jsem přesvědčen, že úspěšná bude pouze ta politická strana, která dobře rozumí problematice kraje, zná problémy regionu a nabídne recepty na jejich řešení," řekl Hašek.

Lídry už mají zvolené i ostatní strany, které budou usilovat o přízeň voličů. Lidovce povede dosavadní náměstek hejtmana Roman Celý, který vymění dlouhodobého jihomoravského lídra Stanislava Juránka.

ODS povede Jiří Crha, TOP 09 Jan Vitula, Stranu zelených Jiří Hlavenka a komunisty Ivo Pojezný.

Do krajských voleb se na jihu Moravy spojily Strana práv občanů s hnutím Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura, lídrem bude Jan Hrnčíř. Kandidovat bude také uskupení Starostové pro jižní Moravu, které povede stávající starosta Brna-severu Martin Maleček.

Reklama

Výběr článků

Načítám