Hlavní obsah

Po opravě vznikl na přejezdu skokánek, opravovat se bude znovu

– Jenichov
Novinky, mak

Přejezd u Jenichova na Mělnicku řidiči považují za jeden z nejhorších v širokém okolí. Prošel před nedávnem rekonstrukcí, ale při ní vznikl na vozovce skokánek, jehož hranu automobily podvozky míjejí jen o pár centimetrů. V lednu na něm dokonce uvázl autobus s cestujícími. I proto bude přejezd znovu přestavěn.

Po opravě vznikl na přejezdu skokánek, opravovat se bude znovuVideo: Novinky

 
Článek

„Autobus při přejíždění železničního přejezdu zůstal zaklíněn na vyvýšené části vozovky. Ke střetu s vlakem nedošlo. Při vyšetřování dopravní nehody jsme zjistili, že její příčinou bylo závažné poškození komunikace. Vyzvali jsme vlastníka komunikace, Správu železniční dopravní cesty, k jejímu odstranění. Škoda na vozidle byla odhadnutá na 10 000 korun,“ pospala lednovou událost mluvčí mělnické policie Markéta Johnová.

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) sice rozhodla o opětovné rekonstrukci přejezdu, ale jakékoli pochybení odmítá. Přejezd podle mluvčího SŽDC Marka Illiaše odpovídá platným normám. Podle něj se SŽDC zabývá pouze jedinou oficiální stížností o náhradu škody. Uznává ale, že přejezd pro řidiče může být z hlediska špatně postaveného asfaltového nájezdu méně komfortní a o nápravě jedná s vlastníkem silnice, kterým je Středočeský kraj.

„V rámci této stavby došlo k navýšení traťové rychlosti. To je i ten důvod, proč došlo k většímu naklonění trati v zatáčce, kde je právě železniční přejezd,“ vysvětlil Illiaš s tím, že rekonstrukce přejezdu byla součástí loňské kompletní opravy trati za zhruba 300 miliónů korun.

Foto: Novinky

Olejové skvrny na vozovce.

„Je to tu na denním pořádku. Věčně slyším auta škrtat podvozkem o vozovku. Na silnici kolikrát zůstaly skvrny od oleje a odpadnuté plasty z aut. Nemyslím si, že by vina byla na straně SŽDC, ale spíš na straně silničářů. Nový přejezd je položený na pražcích tak, jak má. Zvýšená vozovka ale tvoří hrbol, protože neklesá pozvolna,“ řekl Novinkám jeden z místních obyvatel, který bydlí vedle přejezdu mezi Mělnickou Vruticí a Jenichovem.

Foto: Novinky

Železniční přejezd na trati mezi Mělnickou Vruticí a Jenichovem.

Kvůli tomu silničáři dočasně vyřešili situaci značkou STOP na železničním přejezdu. Pokud řidiči řádně dodržují dopravní předpisy, při jeho pomalém přejíždění by k poškození podvozku auta docházet nemělo.

„Začátkem dubna bychom tam měli začít takové stavební práce, které by zlepšily napojení mezi naším přejezdem a mezi okraji silnice,“ doplnil Illiaš.

Reklama

Výběr článků

Načítám