Hlavní obsah

V Čechách opět hrozí náledí, Vysočinu zasype sníh, varovali meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Západní polovině Čech hrozí od středečního večera do čtvrtečního rána kvůli odtávajícímu sněhu náledí, varovali meteorologové. Zároveň upozornili, že na Českomoravské vrchovině může během noci připadnout až 10 centimetrů sněhu.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Situace v úterý dopoledne na Českolipsku.

Článek

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) na tvorbu náledí platí od středečních 22 hodin do čtvrtečních 9.00. Platí pro Prahu, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský a Ústecký kraj a rovněž pro západní oblasti středních Čech.

„Ve středu večer a v první polovině noci na čtvrtek se zároveň v západní polovině Čech objeví srážky, které budou v severozápadních Čechách ojediněle i mrznoucí. Během noci na čtvrtek se při poklesu teploty slabě pod bod mrazu bude v západní polovině Čech místy tvořit náledí, jinde jen ojediněle,” uvedli meteorologové.

Vedle toho se v noci nad Vysočinu přesune déšť, který bude v polohách nad 300 metrů přecházet ve sněžení. „Na Českomoravské vrchovině napadne do čtvrtečního dopoledne pět až 10 centimetrů těžkého mokrého sněhu,” doplnil ČHMÚ.

V úterý sněžení způsobovalo problémy v dopravě a plné ruce práce měli i energetici, kteří se potýkali s výpadky proudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám