Hlavní obsah

Kupředu, levá! Soukromníci a Svobodní bouřili proti EET

– Praha
Právo, rsk

V rytmu socialistické písně „Kupředu, levá!”, v uniformě Lidových milicí a s transparentem „Ať žije Vítězný únor 2016” protestovaly ve čtvrtek před Úřadem vlády desítky lidí proti kontrolnímu hlášení DPH a elektronické evidenci tržeb (EET).

Foto: Petr Horník, Právo

Demonstrace Strany soukromníků s podporou Svobodných proti EET

Článek

Happening svolala Strana soukromníků s podporou Svobodných, kteří protestovali proti údajné snaze vlády Bohuslava Sobotky zavádět socialismus, restrikce, šmírování a omezovat svobodu. Přítomní nesli v rukou transparenty s hesly jako „EET – pevná hráz proti podnikání“, „Úkoly vlády splníme“ nebo „Vláda myslí za nás“.

„Vláda dělá věci, které nás zahání na pokraj krachu. Nechte nás žít, proč hájíte jen určitou část obyvatel, a ne ty, co vás platí z daní?“ ptal se směrem ke Strakově akademii předseda soukromníků Petr Bajer.

Foto: Petr Horník, Právo

Demonstrace Strany soukromníků před úřadem vlády

Místopředseda Svobodných František Matějka uvedl, že je smutné, když si v roce 2016 musíme připomínat socialismus.

„Současné vládě se podařilo hodit vidle mezi podnikatele a živnostníky a zaměstnance. Všichni jsme na jedné lodi proti této socialistické vládě,“ prohlásil Matějka s tím, že vláda svými opatřeními sebere víc než polovinu peněz, které zaměstnanci vydělají. „Do voleb to vydržíme, pak po vás pes neštěkne,“ dodal na adresu vlády.

Foto: Petr Horník, Právo

Demonstrace proti EET

Na závěr pak zástupci Soukromníků předali muži s maskou ministra financí Babiše kontrolní hlášení, podle nich je symbolické, že připadlo právě na Vítězný únor.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám