Hlavní obsah

Zeman ve vysílání opět použil vulgarismy

Praha
Aktualizováno

Prezident Zeman v nedělním rozhovoru pro Frekvenci 1 řekl i několik vulgárních slov. Citoval prý příspěvek ze sociálních sítích někoho jiného. Moderátor jej upozornil, aby vulgarismy nepoužíval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Prezident je za...fašistické ho..., a až ch..., tak se ožeru,“ citoval Zeman údajná slova muže jménem Tomasz Peszynski, která prý napsal na Facebooku. Po upozornění moderátora řekl, že nemůže za vulgarismy jiných.

Tento muž byl podle prezidenta organizátorem demonstrace na podporu premiéra Bohuslava Sobotky, která se konala minulý týden před Úřadem vlády. Upozornil, že na tuto demonstraci zvala i ČSSD.

„Pokud získávám na své politické cestě lidi s tím výrazivem a ti organizují demonstrace na moji podporu, pak je asi něco špatně,” řekl Zeman.

Prezident použil vulgární slova už na podzim roku 2014. Tehdy Hovory z Lán vysílal Radiožurnál. Stanice posléze přišla s požadavkem, aby se rozhovor předtáčel, což prezident odmítl a pořad se přesunul na Frekvenci 1.

 Zastal se Stropnického

Zeman se se během rozhovoru zastal ministra obrany Martina Stropnického (ANO) za to, že ministr připustil, že ČR vyměnila Alího Fajáda za pět unesených Čechů v Libanonu.

Stropnický podle něj měl po položené otázce, zda se tak stalo, tři možnosti. Buď to přiznat, „nebo říct, že o ničem neví, pak by byl za blbce, nebo říct, že to není pravda, pak by byl za lháře. Takže nadevší pochybnost si vybral tu nejlepší možnost.”

Anketa

Vadí vám, když prezident používá v médiích vulgární slova, byť v citacích někoho jiného?
ano
32,3 %
ne
67,7 %
Celkem hlasovalo 17852 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám