Hlavní obsah

Kalousek: Vláda povzbuzuje teroristy k lovu Čechů v zahraničí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda podle opoziční TOP 09 vystavuje české občany v zahraničí smrtelnému nebezpečí, neboť jedná s teroristy a dokonce nedokáže detaily z těchto jednání udržet v tajnosti. V úterý to před zahájením schůze Sněmovny konstatoval šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Česká vláda bohužel jedná s teroristy, a dokonce to ani nedokáže udržet v tajnosti. Tím vystavuje smrtelnému nebezpečí všechny naše občany v zahraničí, protože povzbuzuje všechny teroristické skupiny k akci – ulov si svého Čecha,“ uvedl Kalousek.

Strana bude chtít od premiéra slyšet vysvětlení k úniku informací o údajné výši částky, kterou ČR zaplatila únoscům dvojice dívek, které zmizely v roce 2013 v Pákistánu. Rovněž by měl premiér vysvětlit detaily o výměně pětice Čechů zadržovaných v Libanonu, kteří byli vyměněni za Alího Fajáda, o jehož vydání usilovaly USA.

„Je to facka všem, kteří s terorismem bojují. A znamená to zhoršení vztahů mezi ČR a našimi spojenci především v oblasti spolupráce v trestních věcech,” doplnil k poslednímu případu místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

Související témata:

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD), premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL), ministr obrany Martin Stropnický (ANO) a ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Dlouhodobá důvěra, která je pro spolupráci tajných služeb i spojenců nezbytná, byla podle něj narušena. Strana připomněla, že většina zemí dodržuje pravidlo, podle něhož se s teroristy nejedná.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám