Hlavní obsah

Exministr Prachař opustil ANO, Starostům dal košem

Právo, jn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař koncem loňského roku vystoupil z hnutí ANO ministra financí Andreje Babiše. Současně se rozhodl, že nepřijme nabídku hnutí Starostové a nezávislí a nebude za ně kandidovat v nadcházejících krajských volbách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý ministr dopravy Antonín Prachař

Článek

„Nejde o žádný názorový střet, pouze jsem se rozhodl věnovat se práci pro regiony ve svém oboru. V tomto případě myslím, že být bezpartijní je férovější,“ potvrdil Prachař Právu informaci úterní MF Dnes.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přitom nepopřel, že uvažoval o přechodu do hnutí Starostové a nezávislí. „Jednal jsem o tom s místopředsedou STAN Radimem Sršněm,“ uvedl pro Právo Prachař.

„Ale o víkendu jsem mu zaslal e-mail, že po poradě s rodinou, a vzhledem k činnosti, kterou se dnes zabývám, a to ve svém bývalém oboru i v rámci své zahradnické firmy, nebudu za toto uskupení v letošních krajských volbách kandidovat. Stejně tak nehodlám kandidovat za žádný jiný politický subjekt,“ dodal.

Před svým příchodem do čela dopravy v lednu 2014 byl Prachař ředitelem společnosti Omega Servis, podnikající v přepravě chemikálií a sypkých materiálů. Resortu pak šéfoval necelý rok.

V listopadu 2014 podal Prachař rezignaci, když se znelíbil premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), opozici i odborům. Podle nich v resortu zavládl personální chaos, který pak řešil Prachařův nástupce Dan Ťok (za ANO). I pod ním se ale teď kvůli kauze mýto třese židle.

Reklama

Související témata:

Související články

Prachař: Dostal jsem už spoustu nabídek

Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO), který ve středu na svou funkci rezignoval, odpovídal na otázky deníku Právo, které se týkaly důvodů jeho odchodu a jeho...

Výběr článků

Načítám