Hlavní obsah

STAN vyšlou do krajských voleb i šéfku Úřadu pro jadernou bezpečnost Drábovou

Hnutí Starostové a nezávislí (STAN) pošle do letošních krajských voleb ve středních Čechách šéfku Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Danu Drábovou. Ve Zlínském kraji bude kandidovat i úřadující šéf hnutí a místopředseda Sněmovny Petr Gazdík.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová s Petrem Gazdíkem

Článek

Lídry krajských kandidátek budou nicméně starosta Kolína Vít Rakušan a zlínský primátor Miroslav Adámek.

"V obou dvou krajích vládnou komunistické koalice a to se budeme snažit i v jiných krajích odstranit," řekl k ambicím hnutí pro krajské volby Gazdík, který bude v dubnu znovu kandidovat na řádného předsedu STAN.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Drábovou čekají spanilé jízdy

Drábová by chtěla na krajskou úroveň přenést své zkušenosti z komunální politiky, v níž se pohybuje už 18 let. Důvodem je to, "aby se věci spravovaly nejen shora dolů, ale i zdola nahoru“. "Říká se tomu princip subsidiarity," uvedla Drábová, která je místostarostkou města Pyšely na Benešovsku právě za STAN. Podobně Gazdík je místostarostou obce Suchá Loz na Uherskohradišťsku.

Kandidatura Drábové je podle Rakušana důkazem toho, že se STAN nechce spoléhat jen na názory z regionů, ale i na kandidáty, jejichž odbornost je nezpochybnitelná. Drábová se neomezí jen na kampaň ve středních Čechách, ale podpoří kandidáty i v dalších regionech v rámci "spanilých jízd".

Dalšími známými krajskými lídry STAN jsou poslankyně Martina Berdychová v Královéhradeckém kraji, liberecký hejtman Martin Půta, karlovarský primátor Petr Kulhánek, prezident Evropské asociace pro rozvoj venkova Radim Sršeň v Olomouckém kraji a vedoucí katedry na ostravské univerzitě Petr Jančík. Zbývající lídry chce hnutí představit do konce února.

Reklama

Související články

STAN představili šest lídrů na hejtmany

Šestici lídrů kandidátek do krajských voleb 2016 v úterý představili Starostové a nezávislí (STAN). Jedním z nich je i bývalý šéf hnutí a liberecký hejtman...

Půta skončil v čele STAN

Liberecký hejtman Martin Půta skončil v pondělí v čele předsedy hnutí Starostové a nezávislí (STAN). Půta již dříve výkon funkce pozastavil kvůli obvinění...

Výběr článků

Načítám