Hlavní obsah

Pražští strážníci mají nová vozidla, nově i s automatickým řazením

Novinky, Aneta Lednová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zbrusu nové vozy se podařilo pořídit pro strážníky Městské police Praha. Dodavatelé vzešli z veřejné zakázky, kterou si realizovala sama městská police.

Pražští strážníci mají nová vozidla, nově i s automatickým řazenímVideo: Aneta Lednová, Novinky

 
Článek

Městská policie Praha pořídila 40 osobních vozů Hyundai i30, které budou zajišťovat tísňovou linku 156, a 18 minibusů Volkswagen Transporter.

Nová i30 jsou vždy v provedení kombi, pohání je benzínová čtyřválcová šestnáctistovka o výkonu 99 kW. Všechny verze jsou spojeny se sedmistupňovou automatickou převodovkou a vycházejí z výbavy Trikolor. Ve vozech je vždy klimatizace a autorádio, přední potahy jsou látkové, zadní pro lepší omytí koženkové. V každém voze je umístěn hasicí přístroj.

V případě VW Transporterů jde o provedení 2,0 TDI 4MOTION, tedy s naftovým motorem o objemu dva litry a výkonem 110 kW, šestistupňovou manuální převodovkou, s pohonem všech čtyř kol a deklarovanou kombinovanou spotřebou 6,5l/100km.

Vozidla jsou dále vybavena zcela novým výstražným světelným a zvukovým zařízením, radiostanicemi a kamerovým systémem. „Kamerový systém obsahuje dvě kamery. Jedna monitoruje dění před vozidlem a druhá za vozidlem. Záznam je ve vysokém rozlišení a poté je využíván v případě přestupkového jednání nebo trestného činu,“ pro Novinky uvedl strážník Městské policie Praha Petr Schneider.

Městská policie za auta celkem zaplatila přibližně 21 790 000 Kč. Cena za jedno osobní vozidlo činí bezmála 245 tisíc korun a cena za jeden minibus je bezmála 667 tisíc korun bez DPH.

Reklama

Výběr článků

Načítám