Hlavní obsah

Šafařík skončí v čele Rady Českého rozhlasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf Rady Českého rozhlasu Petr Šafařík ve středu oznámil, že ke konci března odejde z funkce. Důvodem je prý pracovní vytížení. Šafaříkovo jméno se v minulých dnech objevilo v hackery zveřejněných e-mailech, které údajně patří premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD).

Foto: rozhlas.cz/Khalil Baalbaki

Petr Šafařík

Článek

Šafařík vedl radu od konce loňského listopadu. Ta momentálně stojí před výběrem nového generálního ředitele Českého rozhlasu.

Šafaříkovo jméno bylo jedním z těch, která se objevila v souvislosti s únikem e-mailové korespondence, kterou zveřejnili hackeři na webu White-Media. Šafařík měl podle zpráv informovat premiéra právě o výběru nového ředitele rozhlasu.

Obsah zveřejněných e-mailů popudil poslance, kteří se obávali o nestrannost nového šéfa veřejnoprávního média. Někteří připustili, že pokud by se autorství potvrdilo, měl by Šafařík skončit. [celá zpráva]

Šafařík nicméně odmítl, že by byl autorem zveřejněné korespondence. „Aby to tedy z mé strany zaznělo zcela jasně: To, co bylo zveřejněno na zmíněném webu, jsem nepsal já," uvedl minulý týden. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám