Hlavní obsah

Vláda podpoří Ficův návrh na mimořádný summit EU kvůli uprchlíkům

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Návrh slovenského předsedy vlády Roberta Fica, aby se uskutečnil mimořádný summit EU kvůli lepšímu zajištění bezpečnosti Evropy před riziky migrace, podpoří česká vláda. Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) to uvedl po středečním jednání kabinetu.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka na středečním jednání vlády

Článek

Návrh, který Fico předložil, usiluje podle Sobotky o to, aby se urychlil vznik společné evropské pohraniční stráže. „Konzultoval jsem s ním důvody, ČR to podpoří,“ řekl ve středu premiér.

Šéf Evropské rady Donald Tusk se už po Ficově žádosti nechal slyšet, že žádný mimořádný summit svolávat nebude. Ten řádný bude v polovině února.

Fico svojí žádostí reagoval na útoky, které se odehrály při silvestrovských oslavách v Kolíně nad Rýnem. Podle něj je také nutné přesvědčit země, které jsou proti pohraniční stráži, že je tento krok potřebný.

Související témata:

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Robert Fico

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Předseda Evropské rady Donald Tusk

Téma ohledně mimořádného summitu na středečním jednání kabinetu otevřel lidovecký ministr zemědělství Marian Jurečka na výzvu předsednictva KDU-ČSL.

Reklama

Výběr článků

Načítám